hockeybit-met-case-maken-Zoetermeers-Tandtechnisch-Laboratorium-Zoetermeer-tandarts-Zoetermeer-praktijk

24 nov Hockeybitjes, gebitsbeschermer vanaf 1 juli 2015 verplicht

hockeybitZTL1 De KNHB stelt het dragen van mond- of gebitsbeschermers, ook wel hockeybitjes genoemd, vanaf  1 juli 2015 verplicht. De mondbeschermer dient aan een aantal voorwaarden te voldoen:

·          goed vast te zitten in de mond
·          gemakkelijk in- en uitneembaar te zijn
·          niet te storen bij ademhaling en het spreken
·          geen kokhalsneigingen te veroorzaken
·          smaak- en reukloos te zijn
·          goed te reinigen zijn
·          voldoende stevig te zijn om bescherming te bieden

Soorten mondbeschermers 
Er zijn verschillende soorten mondbeschermers die gebruikt worden bij hockey. De meest voorkomende zijn:

  • de confectiebeschermer: een kant-en-klare mondbeschermer waarvan de confectievorm niet individueel is aan te passen. De verschillende fabrikanten leveren diverse maten, die over het algemeen verkrijgbaar zijn in sportzaken.
  • de thermoplastische semi-individuele mondbeschermer: een beschermer die is vervaardigd van materiaal dat bij verwarming vervormt en bij afkoeling weer een stugge vorm aanneemt. Hierdoor kunt u de beschermer na verwarming individueel aanpassen.
  • de individueel vervaardigde mondbeschermer: een beschermer die de tandarts individueel op maat vervaardigt op basis van een gipsmodel op de bovenkaak en in samenwerking met een tandtechnisch laboratorium.

Kant-en-klaar of individueel vervaardigd? 
Een mondbeschermer dient zo comfortabel mogelijk te zitten. Individuele mondbeschermers die door een tandarts zijn vervaardigd, worden in het algemeen als het meest comfortabel ervaren. Met de huidige technieken kan zowel in de tandwisselperiode als bij het dragen van beugels een goede en comfortabele beschermer worden gemaakt die minstens een heel seizoen meegaat.Hockeybit op maat door ZTL

Ook het Zoetermeers Tandtechnisch Laboratorium onderkent het belang van gebitsbescherming. Wij bieden tijdens onze actie een individueel vervaardigde mondbeschermer aan voor € 60,-  De mondbeschermers zijn in diverse kleuren leverbaar en worden geleverd met opbergbox.

 

Kom je met je hele team dan hebben wij een speciale actie. Neem contact met ons op.

 

 

Op Hockeyouders.nl vindt u een artikel waarin de misverstanden rondom gebitsbescherming worden belicht door deskundigen. Klik voor het artikel hier.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.